Ga naar de inhoud

GSC handbal gaat naar de Bevelandse basisscholen toe

GSC handbal gaat naar de Bevelandse basisscholen toe

Hoewel we wereldkampioen handbal zijn en onze Oranjedames op de komende Olympische Spelen hopen een gouden medaille te behalen is de sport in Nederland toch nog vrij onbekend. Daar wil het NHV (Nederlands Handbal Verbond) iets aan gaan doen. Onder de noemer

GOOI JIJ DE BAL DOOR

willen ze alle scholen in het basisonderwijs gaan bezoeken om de kinderen tijdens de gymlessen kennis te laten maken met de handbalsport. Het is de bedoeling dat we de kinderen in de groepen 3 t/m 8 gedurende 3 lessen proberen te besmetten met het handbalvirus.

Dat zegt Auke van Hinte, contactpersoon van dit project voor de Bevelanden, en al jaren actief met het geven van handbalclinics op de basisscholen in de gemeente Goes. Daar zijn we al een aantal jaar actief in het Schoolsport programma van SMWO. Je merkt telkens weer dat de kinders hartstikke enthousiast zijn. Veel bewegen (stilstaan is er eigenlijk niet bij) en na de les met een grote smile en rooie koppen terug de klas in. Overigens in bijna alle gevallen na de vraag: “Kom je volgende week weer?” Natuurlijk doen we dat graag, maar ja ….. de scholen moeten ook hun eigen voorgeschreven programma uitvoeren. Daar kunnen we niet aan tornen. 

De handbal clinic  is daarom beperkt tot een serie van 3 opeenvolgende en speciaal ontwikkelde handballessen. Deze lessen zijn op elkaar afgestemd en vinden hun opbouw door vanuit het individu de ervaringen uit te werken naar het spelen in een team. Zo gaat handballes 1 uit van “Wat kan ik”. Handballes 2 is gericht op “Wat kunnen we samen” en handballes 3  is gericht op “Wij zijn één team”.

Handbalclinic boeken

Als je als school belangstelling hebt voor een clinic, dan kun je die heel eenvoudig boeken via: www.gooijijdebaldoor.nl of via gsc@handbal.nl t.a.v. Auke van Hinte.